Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Pascale Naessens: "Balsamico, een must in de keuken"

do 2 okt. - 9:46

"Balsmicoazijn is gewoon een fantastisch product dat niet in je keuken mag ontbreken."

Balsamicoazijn is niet enkel een natuurlijk product, je kan er ook alle kanten mee uit. In de handel vind je allerlei soorten Balsamico, maar echte moet sowieso 12 jaar oud zijn. en dus geldt: hoe oude de Balsamico, hoe duurder.

Ook al kan je Balsamico overal bijdoen - op vlees, vis, maar ook fruit - toch heeft Pascale twee favorieten:

Tomaten met olijfolie en balsamico en een pasta van pijnboompitjes met wat olijfolie en Balsamico.

Hieronder vind je de receptjes.

Tomaten met olijfolie & Balsamicoazijn

Ingrediënten

  • 2 goede rijpe tomaten
  • 1 bol buffel mozzarella - de beste die je kunt vinden
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • goede olijfolie
  • goede balsamico azijn
  • peper & zout

Bereiding

Was de tomaat en laat de mozzarella uitlekken. Snijd beide vervolgens in mooi plakken.

  • Leg afwisselend een stukje tomaat, mozzarella en een blaadje basilicum op een bord.
  • Bestrooi met peper en zout en besprenkel tot slot met olijfolie en een paar druppels balsamico azijn.

Pijnboompittenpasta

Ingrediënten

  • hoeveelheid pijnboombitten
  • wat olijfolie
  • wat Balsamicoazijn

Bereiding

  • plet de pijnboompitten (er moeten nog stukjes overblijven)
  • rooster ze lichtjes in een droge pan
  • haal van het vuur en voeg wat olijfolie en Balsamicoazijn toe

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet