de madammen
Zo maak je pizza met parmaham, rucola en vlokjes Parmigiano
Wat heb je nodig:
Voor het pizzadeeg
- 500 g bloem type 00
- 30 g verse gist
- 125 ml lauwwarm water
- 1/2 theel zout
- 2 eetl olijfolie extra vergine
- Bloem om uit te rollen
Voor het beleg
- 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
- 12 plakjes parmaham
- 100 g rucola
- 100 g Parmigiano Reggiano, vlokken
- Gedroogde oregano
- Olijfolie
- Peper en zout
Aan de slag!
Los de gist op in het water, voeg bloem, zout en olijfolie toe en kneed krachtig door tot het deeg elastisch wordt. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken, bestuif met een beetje bloem en laat afgedekt op een warme plek circa 2 uur rijzen.
Rol elk stuk deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde vorm.
Vet een bakblik met olijfolie in. Leg het deeg erop en beleg met mozzarella, kruid met peper, zout, oregano en besprenkel met olijfolie. Bak de pizza 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven op 280°C.
Werk de pizza af met plakjes parmaham, wat rucola en Parmigiano Reggiano.
Dit is een recept van Liliana Rizzuto.