Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je pizza met parmaham, rucola en vlokjes Parmigiano

In de keuken

aha

di 20 sep. - 8:33

Je kan een pizza heel eenvoudig beleggen met tomatensaus of er een echte maaltijd van maken met ham, kaas, groenten, ... Maar smaken doet hij zeker!
Pizza
© Canva

Wat heb je nodig:

Voor het pizzadeeg

  • 500 g bloem type 00
  • 30 g verse gist
  • 125 ml lauwwarm water
  • 1/2 theel zout
  • 2 eetl olijfolie extra vergine
  • Bloem om uit te rollen

Voor het beleg

  • 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
  • 12 plakjes parmaham
  • 100 g rucola
  • 100 g Parmigiano Reggiano, vlokken
  • Gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Aan de slag!

Los de gist op in het water, voeg bloem, zout en olijfolie toe en kneed krachtig door tot het deeg elastisch wordt. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken, bestuif met een beetje bloem en laat afgedekt op een warme plek circa 2 uur rijzen.

Rol elk stuk deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde vorm.

Vet een bakblik met olijfolie in. Leg het deeg erop en beleg met mozzarella, kruid met peper, zout, oregano en besprenkel met olijfolie. Bak de pizza 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven op 280°C.

Werk de pizza af met plakjes parmaham, wat rucola en Parmigiano Reggiano.

Dit is een recept van Liliana Rizzuto.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet