Rabarber met gelei van rabarber, yoghurtmousse met limoen
ma 6 jun. - 9:30
Jeroen maakt een lekker tussengerecht met pladijsrolletjes en vers gepelde garnalen. Smullen maar!
Een laagje lekker zure rabarber met daarop frisse yoghurtmousse, afgewerkt met een zoete crumble.
Jeroen maakt een dessert dat al je smaakpapillen aanspreekt.
INGREDIËNTEN (4 personen)
Voor de rabarbergelei:
- 4 stengels rabarber
- 4 dl water
- 200 g suiker
- 4 blaadjes gelatine
- 2 steranijs
- 1 kaneelstok
- 1 vanillestok
Voor de crumble:
- 50 g havermout
- 50 g bloem
- 50 g suiker
- 50 g boter op kamertemperatuur
- 20 g geschaafde amandelen
- een snuifje zout
Voor de yoghurtmousse:
- 200 g Griekse yoghurt
- 1 vanillestok
- 30 g bloemsuiker
- 1/2 limoen (onbehandeld)
- 4 pladijzen
Extra materiaal:
- siliconen bakmat of bakpapier
- een deegrol
BEREIDING
Rabarbergelei:
- Breng het water aan de kook en doe er de steranijs en de kaneelstok in.
- Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe de zaadjes en het stokje bij het water.
- Voeg er de suiker aan toe en laat op een laag vuur trekken.
- Schil de rabarber en snijd in fijne blokjes (brunoise).
TIP: Om rabarber te schillen, snijd je er bovenaan een stukje af. Dan trek je de lange draden naar beneden tot de hele steel geschild is.
- Verdeel de rabarberbrunoise over glazen of kommetjes.
- Week de gelatine in koud water. Los de geweekte blaadjes op in de bouillon.
- Zeef de bouillon.
- Giet de bouillon over de rabarberbrunoise. Laat opstijven in de koelkast.