Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Rabarber met gelei van rabarber, yoghurtmousse met limoen

ma 6 jun. - 9:30

Jeroen maakt een lekker tussengerecht met pladijsrolletjes en vers gepelde garnalen. Smullen maar!
Een laagje lekker zure rabarber met daarop frisse yoghurtmousse, afgewerkt met een zoete crumble.
Jeroen maakt een dessert dat al je smaakpapillen aanspreekt.

INGREDIËNTEN (4 personen)

Voor de rabarbergelei:

  • 4 stengels rabarber
  • 4 dl water
  • 200 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstok
  • 1 vanillestok

Voor de crumble:

  • 50 g havermout
  • 50 g bloem
  • 50 g suiker
  • 50 g boter op kamertemperatuur
  • 20 g geschaafde amandelen
  • een snuifje zout

Voor de yoghurtmousse:

  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 vanillestok
  • 30 g bloemsuiker
  • 1/2 limoen (onbehandeld)
  • 4 pladijzen
Extra materiaal:
  • siliconen bakmat of bakpapier
  • een deegrol

BEREIDING

Rabarbergelei:
  1. Breng het water aan de kook en doe er de steranijs en de kaneelstok in.
  2. Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe de zaadjes en het stokje bij het water.
  3. Voeg er de suiker aan toe en laat op een laag vuur trekken.
  4. Schil de rabarber en snijd in fijne blokjes (brunoise).

TIP: Om rabarber te schillen, snijd je er bovenaan een stukje af. Dan trek je de lange draden naar beneden tot de hele steel geschild is.

  1. Verdeel de rabarberbrunoise over glazen of kommetjes.
  2. Week de gelatine in koud water. Los de geweekte blaadjes op in de bouillon.
  3. Zeef de bouillon.
  4. Giet de bouillon over de rabarberbrunoise. Laat opstijven in de koelkast.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet