Rabarbermoes met noten en yoghurt
vr 1 jun. - 7:03
Een dessertje dat iets meer werk vraagt, maar zeker de moeite waard!
Een dessertje dat iets meer werk vraagt, maar zeker de moeite waard!
Ingrediënten
(voor 1 persoon)
- 2 stengels rabarber
- 1 stukje verse gember
- 1 koffielepel suiker
- 1 koffielepel honing
- 2 eetlepels notenmix : walnoten, hazelnoten, pecannoten, …
- 1 potje magere yoghurt
BEREIDING
- Was de rabarber, snijd de uiteinden weg, verwijder de draderige stukken aan de rabarber en snij de stengels in stukjes.
- Doe ze met de geraspte gember, de suiker en 1 eetlepel water in een pan.
- Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen met het deksel op de pan.
- Neem de pan van het vuur, roer de honing goed door de rabarbermoes en laat deze goed afkoelen.
- Hak de notenmix grof.
- Vul een hoog glas afwisselend met laagjes yoghurt, rabarbermoes en noten.