‘Rolling Stones’ van pastinaak
vr 13 jan. - 7:27
Een frivool aperitiefhapje om het nieuwe jaar in te zetten!
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 120 g pastinaak
- 2 theezakjes hibiscus
- Arachideolie
- 2 blaadjes basilicum
- Zout
- Jacob’s Creek sparkling rosé
BEREIDING
- Snijd de pastinaak in kleine blokjes. Breng water aan de kook en gaar de pastinaak 3 minuten. Haal de pan van het vuur en deponeer er de theezakjes in. Laat ze 2 minuten trekken. Haal de theezakjes uit het water. Leg de pastinaak in het kookvocht en laat deze een nacht trekken in de koelkast.
- Giet het vocht af en voeg enkele druppels arachideolie, fijngesneden basilicum en een snuifje zout toe. Verdeel de blokjes over 4 aperitiefglaasjes.
- Serveer met een glaasje Jacob’s Creek sparkling rosé.
Tip
Een gerecht mag best eens sexy zijn. Serveer deze bereiding op een feestavond met familie en beste vrienden.
Wijntip
Jacob’s Creek Sparkling Rosé, een roze mousserende wijn met een mooi bloemig accent, een lichte confituurtoets, maar niet zoet.
In samenwerking met Frank Fol & Ambiance.