Theecake
vr 10 mei - 8:00
Een verwennertje voor thee-liefhebbers en cake-liefhebbers: thee-cake!
Een verwennertje voor thee-liefhebbers en cake-liefhebbers: thee-cake!
INGREDIENTEN
(4-6 personen)
- 250 g zelfrijzende bloem
- 200 g suiker
- 200 g boter
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl losse geparfumeerde thee zoals Earl Grey, kruiden-, karamel- of vanillethee
BEREIDING
- Meng de bloem, suiker, boter, eieren en vanillesuiker tot een glad beslag.
- Doe de thee in een kopje en vul voor driekwart met kokend water.
- Laat 10 minuten trekken.
- Doe de inhoud van het kopje bij het deeg en meng.
- Giet het deeg in een ingevette bakvorm van 20 cm en bak de cake 30-45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
(Bron : Knack Weekend)