Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Tongschar: het alternatief voor zeetong

do 1 okt. - 9:29

Tongschar, melktong, steenschol, steenschar of schartong. Allemaal dezelfde vis, heerlijk alternatief voor de tong.
Tongschar, melktong, steenschol, steenschar of schartong. Allemaal dezelfde vis, heerlijk alternatief voor de tong, die zeldzamer en vaak duurder is.
Het vlees van tongschar kan vergeleken worden met dat van Noordzeetong, hoewel het iets zachter van structuur en iets smeuïger is. Meestal wordt tongschar ontveld en in dubbele filets (1 visfilet per kant) verkocht.
Wat de bereiding betreft: alles wat je met een tong kan klaarmaken, kan je ook met een tongschar maken. Frituren, pocheren, stomen, bakken, het kan allemaal.
Chef Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus in Heist geeft je enkele tips en hieronder vind je 3 recepten van Jeroen Meus.
[ds nid:48302|build_mode:teaser]

Gebakken tongschar met lauwe aardappelsalade en garnalen

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet