Verse vijgen met mascarponecrème

vrijdag 30 september 2011 - 15:22
Een dessert op basis van vijgen die in de herfst op hun best zijn!

Een dessert op basis van vijgen die in de herfst op hun best zijn!

INGREDIENTEN

  • 3 vijgen per persoon
  • 100 g walnoten
  • 2 el honing
  • enkele klontjes boter
  • 250 g mascarpone
  • 2 el bloemsuiker
  • 1 el vanille-extract


BEREIDING

  • Snij de vijgen kruisgewijs in en leg ze in een ovenschaal.
  • Duw ze open en leg een mini klontje boter in het hart van de vijgen.
  • Hak de walnoten fijn en besprenkel hiermee de vijgen.
  • Verdeel er ook de honing over.
  • Zet gedurende 20 minuutjes in de voorverwarmde oven op 180°.
  • Doe de mascarpone in een kom en roer er de bloemsuiker en het vanille-extract onder.
  • Haal de vijgen uit de oven, verdeel ze over de borden en doe er een lepel mascarponecrème bij.


TIP:
Maak zelf je vanille-extract! Neem 20 cl wodka (goedkope is ok) en doe er zes à zeven vanillestokjes (overlangs doorgesneden) in. Sluit af en zet gedurende enkele weken op een donkere koele plaats. Giet iedere keer je enkele lepels vanille-extract gebruikt, er terug wat wodka bij. Ongelooflijk aroma!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!