Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je verse vijgen met mascarponecrème

In de keuken

do 30 sep. - 1:22

Een dessert op basis van vijgen die in de herfst op hun best zijn!
© Canva

Wat heb je nodig: 

  • 3 vijgen per persoon
  • 100 g walnoten
  • 2 el honing
  • enkele klontjes boter
  • 250 g mascarpone
  • 2 el bloemsuiker
  • 1 el vanille-extract

Aan de slag!

Snij de vijgen kruisgewijs in en leg ze in een ovenschaal.

Duw ze open en leg een mini klontje boter in het hart van de vijgen.

Hak de walnoten fijn en besprenkel hiermee de vijgen.

Verdeel er ook de honing over.

Zet gedurende 20 minuutjes in de voorverwarmde oven op 180°.

Doe de mascarpone in een kom en roer er de bloemsuiker en het vanille-extract onder.

Haal de vijgen uit de oven, verdeel ze over de borden en doe er een lepel mascarponecrème bij.


TIP: Maak zelf je vanille-extract! Neem 20 cl wodka (goedkope is ok) en doe er zes à zeven vanillestokjes (overlangs doorgesneden) in. Sluit af en zet gedurende enkele weken op een donkere koele plaats. Giet iedere keer je enkele lepels vanille-extract gebruikt, er terug wat wodka bij. Ongelooflijk aroma!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet