Italiaanse keukenklassieker: pasta al ragù

vrijdag 2 juli 2021 - 16:25
Niels Destadsbader en Miguel Wiels eten in naam van de Rode Duivels elke keer de tegenstander op, letterlijk! Daarvoor roepen ze de hulp in van niemand minder dan moeder des huizes Destadsbader! Ontdek hier haar recept voor pasta al ragù!

Dit heb je nodig (voor 6 personen)

  • 750 gram gemengd gehakt
  • 5 eetlepels paprikapoeder
  • 500 gram penne pasta
  • 4 koffielepels rundskruiden
  • 250 ml rode wijn
  • een ui
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 1 koffielepel curcuma
  • oregano (naar smaak)
  • 750 gram tomatenpassata
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Aan de slag

  • Snijd de ui en sjalotjes fijn. Pel de look en plet 'm tot een lookpasta.
  • Bak de ui en sjalot aan in een hete pan met olijfolie.
  • Voeg het gehakt toe en bak het kort aan.
  • Giet de rode wijn erbij en laat goed opkoken.
  • Meng het paprikapoeder, de oregano, de geplette look, rundskruiden en de curcuma onder het gehakt.
  • Voeg de passata toe en laat alles goed inkoken voor een kwartiertje. Roer af en toe eens in de pan.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Kook de pasta in kokend water voor 11 minuten.
  • Giet de pasta af en meng 'm onder de ragù. Werk af met Parmezaanse kaas.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!