fc niels&wiels
Mama van Niels Destadsbader kookt Fins gerecht: zalmschotel Lohilaatikko
ma 21 jun. - 0:43
Niels Destadsbader en Miguel Wiels eten in naam van de Rode Duivels elke keer de tegenstander op, letterlijk! Daarvoor roepen ze de hulp in van niemand minder dan moeder des huizes Destadsbader! Ontdek hier haar recept voor een heerlijke Finse zalmschotel!
Dit heb je nodig
- 400 gram aardappelen
- 200 gram zalmfilet
- 50 gram gerookte zalm
- 1 ui
- 1 eetlepel boter
- 3 eetlepels verse dille
- 150 gram (slag)room
- 2 eieren
- Zout, peper
- Rasp van een halve citroen
- 1 eetlepel citroensap
Aan de slag
- Verwarm de voor op 200 graden.
- Snijd de aardappelen in fijne plakjes. Kook ze daarna 7 minuten koken in water met zout.
- Kruid de zalm met peper, zout, citroenrasp en citroensap.
- Smelt de boter in een pan en bak de de uien glazig.
- Klop de eieren los met de room. Kruid met zout en peper.
- Meng de aardappelplakjes voorzichtig met de zalm en dille.
- Verdeel de eierroom erover.
- Bak 40 minuten in de oven.