fc niels&wiels
Recept: 5 heerlijke Italiaanse en Engelse desserten
zo 11 jul. - 10:00
Wie wordt Europees kampioen? Engeland of Italië? Niels en Wiels roepen de hulp in van mama Destadsbader om de twee landen culinair in de schaal te leggen. Wie maakt de lekkerste desserts, de Italianen of de Engelsen?
Crostata alla crema di limoncello
Dit heb je nodig
- 300 gram bloem
- 150 gram boter
- 120 gram suiker
- 1 ei
- 1 eierdooier
Voor de vulling:
- 250 ml room
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 10 gram vanillesuiker
- 120 gram limoncello
Aan de slag
- Meng de bloem, de suiker, het ei, de eierdooier en de boter goed onder elkaar. Gebruik eventueel een keukenrobot.
- Kneed alles goed tot een bol en wikkel 'm in plasticfolie.
- Laat de bol 20 minuten rusten in de koelkast.
- Beboter een taartvorm in en strooi er wat bloem over.
- Rol de deegbol uit en leg 'm in de taartvorm. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
- Meng de room, de suiker, de eieren, de limoncello en de vanillesuiker.
- Giet de vulling in de taartvorm en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Laat de taart goed afkoelen en serveer met een glaasje limoncello om helemaal in de Italiaanse sfeer te komen!
Panna cotta
Dit heb je nodig
- 5 blaadjes gelatine -
- 5 dl slagroom
- 50 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Aan de slag
- Week de gelatine 5 minuutjes in koud water.
- Breng de slagroom met de suiker en vanillesuiker aan de kook en laat 2 minuten zacht koken.
- Knijp de gelatine uit en los in het roommengsel op.
- Verdeel over kleine schaaltjes en laat ongeveer 5 uur in de koelkast opstijven.
- Garneer met vloeibare chocolade en koekjes.
Fudge met hazelnoten
Dit heb je nodig
- 50 gram geblancheerde hazelnoten
- 150 gram pure chocolade
- een blikje zoete gecondenseerde melk van 397 gram
- 200 gram Nutella
- zeezout, ter garnering
Aan de slag
- Schep de hazelnoten in een pan en rooster ze ongeveer 3 minuten. Doe de hazelnoten daarna in een diepvrieszak en sla er met een deegroller op totdat ze grof verkruimeld zijn.
- Doe de chocolade, gecondenseerde melk en Nutella in een hittebestendig kommetje en zet dit bovenop een pannetje met kokend water. Laat au-bain-marie smelten. Voeg daarna drie vierde van de geroosterde hazelnoten toe en meng er doorheen.
- Schenk het chocolademengsel in de bakvorm en bestrooi met de overige geroosterde hazelnoten. Zet de bakvorm daarna minstens 4 uur in de koelkast zodat de fudge kan opstijven.
- Haal de fudge uit de koelkast strooi er wat zeezout over.
- Snijd de fudge in stukken.
Eton Mess
Dit heb je nodig
- 250 ml slagroom
- 400 g aardbeien
- 3 à4 meringues
- 1 eetlepel poedersuiker
Aan de slag
- Klop de slagroom met poedersuiker, verkruimel de schuimgebakjes.
- Snijd de aardbeien in stukjes.
- Verdeel het mengsel in laagjes afgewisseld met de aardbeien of meng gewoon alles onder elkaar.