Recept: 'Pastel de nata' à la mama Destadsbader

zondag 27 juni 2021 - 10:51
Niels Destadsbader en Miguel Wiels eten in naam van de Rode Duivels elke keer de tegenstander op, letterlijk! Daarvoor roepen ze de hulp in van niemand minder dan moeder des huizes Destadsbader! Ontdek hier haar recept voor Pastel de nata!

Dit heb je nodig 

  • 1 rol bladerdeeg
  • 6 eidooiers
  • 500 ml melk
  • 200 ml koud water
  • 300 gr suiker
  • 1.5 el bindmiddel
  • 1 kaneelstokje
  • 1 citroen

Aan de slag! 

  1. Verwarm de oven op 200°.
  2. Meng het water met het bindmiddel. Splits de eitjes, we gebruiken alleen het eigeel.  Klop de eidooiers los in de pan en voeg hier melk, suiker en het bindmiddel-mengsel aan toe.
  3. Was de citroen goed onder koud water.
  4. Voeg de zeste van de citroen toe aan de de pudding, Voeg ook het kaneelstokje toe.
  5. Zet de pan op middelhoog vuur tot het geheel begint te koken. Blijf intussen goed roeren met een klopper. Zet het vuurweer wat lager. Zodra het begint te koken, gaat het indikken heel snel, dus houd het goed in de gaten. Zet het vuur uit zodra het de dikte van banketbakkersroom heeft. Verwijder het kaneelstokje. 
  6. Vet de bakvorm  in en leg het bladerdeeg in de vorm. Bedek de bodem en de zijkanten met bladerdeeg en snij de restjes weg. 
  7. Giet de bakkersbanketroom in de vorm en bak in circa 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  8. Saboroso! ( Da's 'smakelijk in het Portugees.) 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!