Feest op het Luisterplein tijdens de 176ste Gentse Feesten!

maandag 8 juli 2019 - 06:18
Affiche Gentse Feesten
Affiche stad Gent
Het is weer zo ver, Gent viert opnieuw 10 dagen feest van 19 tem 28 juli 2019. Dit volksfeest biedt iedere bezoeker wel iets: van cultuur tot muziek en dit voor alle leeftijden. Op het Luisterplein kan je al terecht vanaf 11.00 uur.

Een zinnenprikkelend cultureel volksfeest met talloze nationale en internationale artiesten: een unicum in Europa omwille van een gevarieerd en gratis aanbod van (muziek)optredens, (straat)theater, tentoonstellingen, kinderanimatie, kermis, parades en stoeten en zoveel meer!

In een notedop

Wat valt er allemaal te beleven? Op de openingsdag kan je je stembanden smeren met 'Allez chantez'. Honderden Gentenaars en een 50-koppig showorkest zingen de pannen van het dak, terwijl koorddansers een hoogteparcours bewandelen. Iedereen kan meedoen! Je hoeft niets voor te bereiden en je moet zelfs niet kunnen zingen.

Optredens van rasartiesten zoals Eva De Roovere, Wigbert, Jo Lemaire en Johan Verminnen. Smijt de beentjes in het rond met dansinitiaties, en ook voor de kleinsten en de minder kleinsten breakdance met Together We Stand. En natuurlijk theater met de Puppetbuskers en MiraMiro.

Maar er is ontzettend veel te beleven, voor elk wat wils. Dat kan je allemaal ontdekken op deze website: klikken!

Het Luisterplein

Het Luisterplein is een gratis muziekfestival op het Francois Laurentplein en wordt georganiseerd door Uitbureau Gent vzw. In tegenstelling tot andere pleinen tijdens de Gentse Feesten de programmatie reeds om 11u00 met jazz en klassieke aperitiefconcerten. Nadien kan je het figurentheaterfestival Puppetbuskers zien, een echte must voor gezinnen met kinderen. Nadien is er het ‘Luisterplein (h)erkenttalent’ waar dagelijks 5 groepen de kans krijgen om hun kunnen te tonen. ’s Avonds sluiten ze af met 3 groepen en/of artiesten.

Meer informatie over het Luisterplein hier: klikken!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!