Gert De Mangeleer is fan van de knolselder
wo 5 feb. - 7:27
Knolseder is groente van de maand. Een heerlijke veelzijdige groente, weet Gert De Mangeleer van restaurant Hertog Jan in Brugge.
Maar een groete ook die velen onder ons afschrikt, want moeilijk te hanteren. Maar de smaak is hoe dan ook fantastisch.
En hoe je de knol kan bereiden, daar vertelt onze Europese chef van het jaar meteen meer over...
Knolselderpuree volgens Jeroen Meus
INGREDIENTEN
- 1 knolselder
- evenveel gewicht aan aardappelen
- boter
- een biologisch eitje
- (selder)zout, peper, muskaatnoot
BEREIDING
- Kook de geschilde aardappelen in kokend, gezouten water.
- Schil de knolselder, snijd in grote dobbelstenen (tussen 1 en 2 kubieke centimeter, liefst allen even groot) en stoof een 10tal minuten in een brede pan waarin je eerst een klont boter hebt gesmolten. Bekommer je niet om de kleur want dit is een bruin korstje van het bakken. Zorg ervoor dat de knolselder goed gaar is, dus roer regelmatig om alvorens verder te verwerken. Als de selder hardnekkig aan de pan blijft plakken, voeg je meer boter toe en zet je het vuur lager.
- Giet de gegaarde aardappelen af.
- Laat al het water uit de knolselderpan verdampen en voeg de aardappelen toe als de knolselderblokjes gegaard zijn.
Neem een aardappelstamper en maak van het geheel knolselderpuree met het ei en indien nodig een extra klont boter. Breng op smaak met (selder)zout, peper en nootmuskaat.
BRON: www.jeroenmeusrecepten.com