Gert Verhulst stopt als ‘Gertje’ van Samson

dinsdag 2 april 2019 - 10:36
Het einde van een tijdperk.

Gert Verhulst neemt in december afscheid van zijn personage Gert, het baasje van Vlaanderens bekendste tv-hond Samson. Dat kondigde Studio 100 net aan tijdens een persconferentie. De jubileumshows voor hun 30ste verjaardag worden dus ook het afscheid van Verhulst.

Afscheid mét veel warmte

In een eerste reactie bij Showbizz Bart in De Madammen vertelde Gert Verhulst waarom hij stopt maar ook dat het afscheid is 'gevierd' met de hele ploeg.  Meteen hét moment om warme herinneringen op te halen.

Studio 100

Op 6 december 1989 verschijnen Samson & Gert voor het eerst samen op de toenmalige BRT. Het presentatieduo is zo geliefd, dat een eigen programma snel volgt. Maar het blijft niet bij een tv-programma: liedjes, shows, merchandise, ... In 1996 breidt Gert Verhulst, samen met Hans Bourlon en Danny Verbiest, een vervolg aan het succes en richten het amusementsbedrijf Studio 100 op.

Gert Verhulst blijft zijn nieuwe functie combineren met het spelen van Gert. Tot 2013 speelt Peter Thyssen Samson, daarna neemt Dirk Bosschaert het over.

Op het hoogtepunt werden er jaarlijks 150 Samson & Gert afleveringen gemaakt. De reeks blijft super populair bij kinderen, maar het tempo daalt wel. Er verschijnen nog maar enkele singles per jaar en de geliefde shows in de Koningin Elisabethzaal worden beperkt tot zomer- en wintershows in de Studio 100-pretparken.

Samen met Samson heb ik intens veel plezier beleefd aan dit grote avontuur, dat 30 jaar geleden begon. Eind dit jaar gaan we samen nog een laatste feestje bouwen!

Gert Verhulst

Verhulst zei vorig jaar nog in een interview dat hij de rol van Gert niet tot zijn 60ste wilt spelen, maar dat hij het personage ook zeker niet beu is. Het afscheid komt dus sneller dat verwacht. Of er een nieuw baasje voor Samson gezocht wordt, is nog niet duidelijk.

Bekijk hier het bezoek van Samson & Gert op Plage Préférée

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!