Gewokte gehaktschotel met prei en paprika
ma 1 okt. - 1:30
Een eenvoudig recept, dat bij Cathérine onder de noemer 'kindjeseten' valt. Het gerecht is snel klaar, makkelijk te maken en de kinderen zijn er dol op.

Een eenvoudig recept, dat bij Cathérine onder de noemer 'kindjeseten' valt. Het gerecht is snel klaar, makkelijk te maken en de kinderen zijn er dol op.
INGREDIENTEN
(voor 4 personen)
- 200 g rijst (droog gewogen)
- 1 rode paprika
- 2 stengels prei
- 300 g mager rundergehakt
- 150 g diepvrieserwtjes
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels sojasaus
- peper
- zout
- chilipoeder
BEREIDING
- Breng water met zout aan de kook en laat de rijst koken (12 minuten).
- Maak de paprika en de prei schoon en snijd deze groenten in reepjes.
- Verhit arachideolie in de wokpan tot ze begint te walmen. Voeg het gehakt toe en roerbak het op een hevig vuur tot het korrelig uiteenvalt (3 tot 4 minuten).
- Schep het vlees uit de pan en roerbak de paprika, de prei en de diepvrieserwtjes gedurende 5 minuten in dezelfde vetstof.
- Giet de rijst af.
- Voeg het gehakt, de rijst en de sojasaus bij de groenten en roer goed door.
- Kruid met peper, zout en chilipoeder en dien meteen op.