Goed gezien: de winnaar is ... Begeleid lopen in Laarne, live Middagpost vanuit de sporthal in Laarne !

donderdag 21 november 2013 - 14:00
Onder de slogan ‘Goed Gezien, hier wordt jouw provincie beter van’ zetten Radio2 en de Koning Boudewijnstichtingop initiatieven in de kijker zetten die de buurtsolidariteit bevorderen. Aan jou om de w

Op dinsdag 3 december was het zover. De winnaars van ‘Goed Gezien’ in Oost-Vlaanderen werden in de bloemetjes gezet tijdens een heuse live-uitzending. Begeleid Lopen mocht met de cheque van 2000 euro naar huis, geschonken door de Koning Boudewijn Stichting en provincie Oost-Vlaanderen. Begeleid Lopen kon de meeste luisteraars overtuigen, en we trokken dan ook naar de Finse piste aan de sporthal van Laarne waar bijna 200 recreatieve lopers 2 keer per week samen komen om te joggen… en, vooral, om ook bij te praten. Begeleid Lopen is uitgegroeid tot een vaste waarde in en rond Laarne. Met dank aan Danny Clincke, die om gezondheidsredenen met joggen is begonnen, en kon heel zijn gemeente mobiliseren. Joke Vandevelde is de trotse meter van dit initiatief en kan dan ook niet ontbreken deze middag. Peter Hermans en Joke interviewden deelnemers en lieten ook de verliezers aan bod komen.

Wat meer achtergrondinfo ivm deze actie:

Onder de slogan ‘Goed Gezien, hier wordt jouw provincie beter van’ zetten Radio 2, de Koning Boudewijnstichting en de provincie Oost-Vlaanderen initiatieven in de kijker die de buurtsolidariteit bevorderen. De voorbije weken hebben honderden mensen een project voorgesteld. Daaruit heeft de jury er per provincie drie geselecteerd en is er een bekende Vlaming gezocht als peter of meter van elk van de projecten.

Hieronder vind je de kandidaten voor de provincie OOST-VLAANDEREN waar je voor kon stemmen.

Begeleid lopen in Laarne - Joke Vandevelde: de winnaar !

Zo'n 140 mensen van alle leeftijden spreken in Laarne af om wekelijks een tweetal keer een looptraining te doen. Werkelijk alle leeftijden zijn vertegenwoordigd, want iedereen is welkom: voor het lopen van 5 km tot een marathon. Een laagdrempelig sportief gebeuren dat mensen in beweging brengt, want alleen lopen is een opdracht, maar in groep lukt het wel!

Autodelen in Gent - Luc De Vos

In de Gentse wijk Moscou delen buren 3 wagens volgens het particulier autodelen principe. Gebruikers betalen een kleine bijdrage per kilometer om de wagens te kunnen gebruiken. Op die manier bieden ze iedereen de kans om af en toe een wagen te gebruiken en zorgen ze voor minder wagens in de buurt.

Soepkar in Sint-Niklaas - Maxime De Winne

Vrijwilligers maken er twee keer per week soep met verse producten, die dan met een bakfiets aan huis wordt gebracht. Iedereen krijgt de kans om mee te helpen voor mensen die het minder breed hebben of moeilijk te been zijn. Het sociaal contact met de soepbezorgers maakt een ‘hartverwarmend’ verschil!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!