Help Michiel en ga opmeten!

donderdag 25 september 2014 - 16:00
Anja Daems leende de rolstoel van Michiel en ondervindt aan den lijve zijn hindernissenparcours.

Anja Daems leende de rolstoel van Michiel en ondervindt aan den lijve zijn hindernissenparcours van alle dag. Ga vanaf maandag met het meetlint op pad en maak Michiels droom waar: rolstoeltoegankelijkheid in kaart brengen!

Ik help Michiel, ik ga opmeten!

Anja Daems in de rolstoel

Onder het motto "Als je mijn plaats neemt, neem dan ook mijn handicap", belde Anja om zes uur ‘s ochtends aan bij Michiel Desmet.

Ze kreeg van hem een rolstoel. Vanaf dan gingen ze de hele dag samen op pad. Anja kon het hindernissenparcours dat Michiel elke dag meemaakt aan den lijve ondervinden! Tanken of een koffiekoek gaan kopen werden plots onoverkomelijke opdrachten. En zal het lukken om in de rolstoel te presenteren?

Rolstoeltoegankelijkheid in kaart

De Radio 2 luisteraars maken de droom van Michiel waar: rolstoeltoegankelijkheid in kaart brengen in vijf grote steden.

Michiel was in het voorjaar van 2014 voor het eerst te gast bij De Madammen en vertelde zijn verhaal.

Hij zit in een rolstoel na een busongeval in Thailand en wordt nu als jonge gast vol dromen geconfronteerd met een leven op wielen waarbij niet alles op rolletjes loopt: je bent jong en je wil wat maar na een avondje stappen kom je tot de conclusie dat het zogenaamde rolstoeltoegankelijke toilet in een restaurant in Antwerpen zich op de eerste verdieping bevindt. En er is geen lift.

Maar Michiel wil niet bij de pakken blijven zitten. Hij vertelt over zijn droom. Hij wil graag een app maken waarbij hij het rolstoeltoegankelijke Antwerpen in kaart brengt. En daarvoor heeft hij vrijwilligers nodig. Veel!

Ik help Michiel, ik ga opmeten!

De oproep bij de Madammen op Radio2 zorgde alvast voor een stormvloed aan positieve reacties!

Radio 2 wil Michiel en co nu verder op weg helpen tijdens een actieweek in van 29 september tot 3 oktober.

Hoe kunnen we als Radio 2, de grootste familie, een handje toesteken om zijn droom waar te maken? Hoe kunnen we zijn hindernissenparcours toegankelijk maken? We brengen samen niet alleen Antwerpen, maar ook Gent, Leuven, Hasselt en Kortrijk in kaart.

Ik help Michiel, ik ga opmeten!

Met het meetlint op pad

Radio 2-luisteraars, presentators en reporters gaan de hele werkweek aan de slag met het meetlint om te meten of winkels, café’s en restaurants rolstoeltoegankelijk zijn.

Hoe breed is de deur, hoe hoog is de drempel, is het toilet bereikbaar? De resultaten brengen ze in met hun smartphone of via hun tablet of computer. Zo krijgt de app langzaam vorm dankzij de Radio 2-luisteraars...

Ik help Michiel, ik ga opmeten!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!