
de madammen
Hoe maak je cake pops?
di 2 apr. - 5:44

Een vraag waarop experte Celine Van Cauwelaert (van Cake-a-Boo) een antwoord kan geven.
BEREIDEN
-
TIP:
Als je een groot aantal cake pops maakt, steek je ze best even in de diepvries zodat ze voldoende hard zijn om te versieren. Je steekt de stokjes dan best in een stukje piepschuim, zo moet je ze niet platleggen en behouden ze hun vorm.
DECOREREN- De decoratie bestaat meestal uit suikerpasta. Dit kan je kopen in de winkel als vlokjes of brokjes.
- Om de cake pops te versieren, moet je de vlokken suikerpasta smelten. Dan kan je de cake pops erin dippen.
- Plaats ze dan zo snel mogelijk in de frigo. Zo wordt de suikerpasta terug hard en mors je niet te veel tijdens het versieren.
TIP:
Versieren kan je met eigenlijk met alles. Je neemt bijvoorbeeld suikerconfetti of kleine eetbare oogjes en die kleef je dan aan de suikerpaste met eetbare lijm.PRESENTEREN
Ik zorg er altijd voor dat ik de stokjes ergens in kan steken. Leg de cake pops zeker niet zomaar op tafel. Je kan bijvoorbeeld een groot stuk isomo volledig versieren met linten en glitters, of in een mooi kleurtje verven.
Je kan de cake pops ook maken zonder stokje. Dan kan je ze bijvoorbeeld verpakken in een leuk zakje en meegeven aan je kinderen naar school als het hun verjaardag is, bijvoorbeeld.
De presentatie kan je aanpassen aan elk evenement, net zoals de decoratie van de cakepops. Of het een verjaardag, een geboorte, een huwelijk of een doopfeest is: alle thema’s zijn mogelijk.
Meer inspiratie? Surf dan zeker naar de Amerikaanse blog Bakerella. Dat is een heel bekende blog waar je alle soorten cake pops en andere zoetigheden kan vinden, maar dat is echt een veel hoger niveau :-) Maar wel prachtig om te zien en om inspiratie op te doen!