Iconische albumhoes van The Beatles gemaakt in amper 10 minuten

vrijdag 20 september 2019 - 11:34
Op 8 augustus 1969, exact 50 jaar geleden, drukte Iain MacMillan op het knopje van zijn camera en legde hij The Beatles vast op het zebrapad voor de Abbey Road Studios in Londen.

De foto is genomen om 11.30 in de voormiddag op amper tien minuten. Zo veel tijd had een politieman die het verkeer tegenhield, de fotograaf gegeven. De vier Beatles staken de straat zes keer over, drie keer in elke richting. Telkens maakte de fotograaf - die op een wankel trapje stond - één foto. Uit die zes besloot Paul McCartney dat afdruk nummer vijf de beste was (zie onderaan het artikel).

Behalve de vier Beatles staat op de foto ook een Volkswagen Kever (Engelse bijnaam: een beetle) met als kenteken LMW 281 F. De auto was van iemand die op Abbey Road woonde en werd in 1986 door een Amerikaanse verzamelaar gekocht.

De albumhoes was het eerste en ook het enige album van The Beatles waar de naam van de band en de titel van het album niet opstonden. De hoes werd later een van de meest iconische albumhoezen ter wereld. 

Het zebrapad in Abbey Road is intussen door de Britse autoriteiten erkend als Brits erfgoed en trekt ook nu nog - 50 jaar nadat de foto is gemaakt - duizenden toeristen.

Ontdek hieronder de 6 foto's die toen op het zebrapad op Abbey Road zijn gemaakt. Nummer 5 heeft het gehaald!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!