5 dingen die je moet weten over je snijplank

vrijdag 3 december 2021 - 06:47
Aha!
Een snijplank is onmisbaar in je keuken!

Plastic of hout?

Een houten snijplank is niet per definitie minder hygiënisch dan een plastic snijplank. In beide snijplanken kunnen resten achterblijven in de poriën van de plank. Maak van je snijplank geen erfstuk! Is ze versleten, gooi ze weg en koop een nieuwe.

Wiebelende plank

Wikkel aan elke kant een elastiekje rond de snijplank. Zo heeft ie meer grip, en blijft hij beter liggen! Je kan ook een vochtig stukje keukenpapier onder de plank leggen.

Verschillende planken

Gebruik verschillende snijplanken voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld een snijplank voor rauw voedsel en een snijplank voor voedsel dat je zal opwarmen.

Schoonmaken

Reinig de snijplank na ieder gebruik met stromend water, zeep en laat goed drogen. Zo kunnen de bacteriën niet groeien.

Wil je je houten plank grondig schoonmaken? Strooi dan wat zout over de plank, en wrijf erover met een halve citroen. Maak verder schoon als gewoonlijk.

Onderhouden

Wanneer je je houten snijdplank af en toe inwrijft met een olie, 'sluit' het zich af en vormt het een beschermlaagje. Je gebruikt hiervoor het best een geur- en smaakloze olie zoals amandel- of druivenpitolie.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!