6 dingen die je fout doet als je je haar wast

dinsdag 23 november 2021 - 11:00
Je wast je haar. Dat hopen we tenminste... Maar was je je haar op de juiste manier? Je maakt je misschien schuldig aan deze vijf fouten zonder dat je 't weet!

Je gebruikt altijd dezelfde shampoo, dag in, dag uit, 365 dagen lang

Wissel na enkele maanden van shampoo. Zo vermijd je dat bepaalde ingrediënten (bv. silicone) overvloedig aan je haar en hoofdhuid blijven kleven. Er bestaan verschillende shampoos voor je haartype, dus probeer ze maar eens uit! Je haar elke dag wassen is ook geen goed idee: om de andere dag is meer dan voldoende!

Je maakt je haar niet nat genoeg

Shampoo heeft vocht nodig om te kunnen schuimen. Als je haar niet voldoende nat is, zal je shampoo niet heerlijk schuimen, waardoor je extra shampoo gaat toevoegen, en dat is helemaal niet nodig! Zorg er dus voor dat je haar door en door nat is, het kan niet té nat zijn.

Je haar is niet proper genoeg na één wasbeurt

Het geheim van veel professionele kappers zit 'm in de 'dubbele shampoomethode'. Gebruik je twee keer na elkaar je shampoo, dan komt je shampoo pas echt tot z'n recht.  Met je eerste wasbeurt reinig je je haar en was je het vuil weg. Bij de tweede wasbeurt krijg je het haar pas helemaal schoon en kunnen de verzorgende ingrediënten van je shampoo in het haar dringen.

Je brengt altijd je shampoo op dezelfde plek aan (meestal op de kroon van je hoofd)

Probeer te variëren in de plek waar je je shampoo aanbrengt. Als je dat telkens op dezelfde plek doet, droogt je hoofdhuid daar sneller uit en heb je meer kans op schilfertjes. Begin bijvoorbeeld eens achter je oren, aan je nek, ...

Je wast je haar met harde hand

Je wilt zeker zijn dat je haar proper is. Maar daar heb je geen brute kracht voor nodig. Masseer je shampoo in met je vingertoppen, niet met je vingernagels of handpalmen. Zo beschadig je je haar minder.

Je spoelt je haar met lekker warm water

Warm water kan je hoofdhuid en haar uitdrogen en vergroot zo de kans op schilfertjes. Je gebruikt beter lauw water.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!