Aftellen naar Kerstmis? Met deze tips ruikt het al naar kerst bij je thuis!

dinsdag 23 november 2021 - 17:16
dennentakken, kaarsen, geurolie,...
Foto: Getty Images
Een kerstboom, warme chocomelk, fonkelende lichtjes… Het is binnenkort weer de gezelligste periode van het jaar! Kan je niet wachten? Wij geven je alvast enkele tips om je huis naar kerst te laten ruiken.

Kerstgroen in huis

kerstgroen

De heerlijke geur van dennennaalden zorgt voor een instant-christmas feeling! Indien je geen echte kerstboom zet, dan kan je de geur van dennennaalden ook in huis halen door wat kerstgroen te kopen en dit in een vaasje te zetten. Of een echte kerstkrans met bladgroen in huis halen doet ook al wonderen.

Van thee tot kaarsen

thee

Thee, geurkaarsen, potpourri, geurzakjes… je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben een kerst-variant. Ga op zoek naar een lekker kopje winterse thee met kruiden of steek alvast een geurkaars met kaneel aan. Geniet van een kopje glühwein of bak eens een peperkoek. Lekkere kerstgeur gegarandeerd!

Kruidnagel en sinaasappel

sinaasappel

De geur van kruidnagel zorgt voor een extreem kerstgevoel! Als je dat combineert met sinaasappel… bingo! Ga zelf aan de slag en prik wat kruidnagel in een sinaasappel. Ook nuttig als natuurlijk luchtverfrisser.

Salie

salie op een kerstkrans

Salie in boter? Heerlijk! Maar je kan er ook een frisse kerstkrans mee maken. Het enige wat je nodig hebt is een kleine piepschuimkrans en héél veel versie salie. En na kerst hoef je de salie niet weg te gooien, je kan een paar gedroogde bladen verpulveren en toevoegen aan je recepten. Smullen maar! 

Meer kersttips?

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!