Bewaartips voor je alledaagse groenten

donderdag 14 oktober 2021 - 14:15
Nog te vaak moeten we vers gekochte groenten te snel weggooien omdat ze verlept of te overrijp zijn geworden. Nochtans kan je de levensduur van heel wat groenten verlengen door ze op de juiste manier te bewaren.

Champignons

Bewaar champignons niet in plastic zakjes of bakjes, maar in een papieren zak. Plastic zal immers vocht gevangen houden waardoor je champignons sneller slecht worden.

Aardappelen en uien

Bewaar je aardappelen nooit naast uien. De gassen die de uien uitscheiden doen aardappelen immers sneller slecht worden en schieten.

Asperges

Je asperges bewaar je het best zoals je je bloemen vers houdt. Snijd de stammen weg, en zet ze in een bokaal water. Wil je ze echt heel lang lekkers vers houden? Trek dan een plastic zakje over je asperges.

Tomaten

Rijpe tomaten horen niet thuis in de koelkast! Beter bewaar je ze op kamertemperatuur (maar wel uit het zonlicht). Enkel als je tomaten overrijp zijn mag je ze in de koelkast bewaren, maar laat ze net voor je ze gebruikt of eet wel even op temperatuur komen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!