Kerstkoekjes bakken voor het hele gezin in 1-2-3!

dinsdag 1 december 2020 - 11:22
Een gemakkelijk kerstrecept voor jong en oud!

Dit heb je nodig

  • 220 gram bloem 
  • 145 gram bruine suiker
  • 1 ei
  • 120 gram boter
  • Vanillesuiker of -extract
  • 50 gram chocolade

Aan de slag

Doe de bruine suiker, de zachte boter en het ei in een kom

  • Meng alles grondig door elkaar met een spatel. 
  • Gebruik een mixer om de klontjes boter weg te krijgen.
  • Je kan hier ook een snuifje zout toevoegen als je dat graag wil.

Voeg de bloem geleidelijk aan toe

  • Meng alles nog eens met de spatel.
  • Je kan hier ook vanillesuiker of -extract aan toevoegen als je dat wil.
  • Als het deeg hard is geworden, kneed het dan grondig.

Zet alles in de koelkast

  • Dek de kom af met plastic folie.
  • Zet het dan 30 minuten in de koelkast.

Kneed het deeg en rol het uit

  • Strooi voldoende bloem uit over je werkblad.
  • Haal het deeg uit de kom en kneed het nog eens grondig door. Gebruik nog wat extra bloem mocht dat nodig zijn.
  • Rol het deeg gelijkmatig uit.

Geef je koekjes vorm en steek ze in de oven

  • Duw je vormpjes in het uitgerolde deeg en leg ze op een bakplaat.
  • Gooi het overige deeg niet weg! Verzamel het en kneed nog eens door.
  • Herhaal het proces tot het deeg op is.
  • Steek de koekjes in de oven op 180°C voor 10 minuten.

Werk af

  • Dip de koekjes in de gesmolten chocolade.
  • Werk af met je favoriete suikerdecoratie.
  • Zet de koekjes eventueel nog 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.

Laat het smaken!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!