Zo krijg je zweetgeur uit je kledij

dinsdag 12 oktober 2021 - 13:20
Aha!
Heb je kledij waar de zweetgeur (ook na veelvuldig wassen) maar niet uit verdwijnt? Zo los je het op!

Ook wanneer je je kleren wast, kunnen de bacteriën van je zweet verder blijven leven, de wasmachine doodt immers niet altijd alle bacteriën in je kledij. Als je dan opnieuw gaat zweten zal de oude vieze geur weer naar boven komen.

Meestal worden zulke 'zweetkleren' meteen naar de vuilbak doorverwezen, maar dat is zonde. Er zijn immers enkele simpele trucjes die de zweetgeur als sneeuw voor de zon doen verdwijnen!

Azijn

Hét middeltje tegen zweet. Laat je kleren een nachtje weken in een emmer water met een flinke scheut azijn, om ze vervolgens zoals normaal te wassen in de wasmachine.

Bicarbonaat

Geen fan van die scherpe azijngeur in je huis? Geen probleem, je kan je kledij ook een nachtje laten weken in een emmer water met bicarbonaat. Let er wel op dat je warm water gebruikt, anders lost het bicarbonaat niet goed op.

Extra snel?

Wil je je kleren extra goed laten weken door zowel azijn als bicarbonaat te gebruiken? Niet doen! De producten hebben stoffen die elkaar tegenwerken, waardoor de geurtjes gewoon in je kledij zullen blijven zitten. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!