Zo maak je een overheerlijke bananencake

woensdag 21 april 2021 - 08:27
Als 'te veel banaan' voor jou niet bestaat, dan is dit recept op je lijf geschreven. Smakelijk!

Dit heb je nodig:

Voor de bananencake

  • 3 tot 4 bananen
  • 2 theelepels citroensap
  • 390 g bloem
  • anderhalve theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 180g boter
  • 400g suiker
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 360 ml botermelk

Voor de topping

  • 120g boter 
  • 225 g roomkaas, kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 700 g poedersuiker

Aan de slag

  1. Plet de 4 bananen met het citroensap en zet het 'bananenpureetje' even opzij.
  2. Mix de boter en suiker, voeg er dan vanille-extract, eieren, bloem en botermelk aan toe. Let op! Doe de eieren één per één bij het mengsel en doe er ook de bloem geleidelijk bij.
  3. Voeg er daarna het bananenbeslag aan toe en roer goed door. Zet het geheel in de oven op 135° voor 70 minuten.
  4. Laat de cake daarna 45 minuten afkoelen in de koelkast.
  5. Voor de topping meng je boter en roomkaas samen met vanille-extract en poedersuiker. Mix tot je een smeuïge massa krijgt en smeer het dan op de cake.

Lekker!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!