Zo makkelijk is ongedierte te verdrijven!

dinsdag 23 maart 2021 - 11:45
Aha!
Warmer weer betekent jammer genoeg ook meer ongedierte als wespen, fruitvliegjes en motten. Met deze tips hou je ongewenste diertjes weg.

Wespen

Naast allerhande geurkaarsjes is er nog dé ultieme tip: kruidnagel! Enkele stukjes kruidnagel in een potje water of in een schijfje sinaasappel of citroen zorgt ervoor dat wespen jouw tafel overslaan.

Vliegen

Vliegen afschrikken? Dat doe je met lavendelolie! Leg een spons op een schoteltje en voeg er een theelepel lavendelolie en twee eetlepels kokend water aan toe. Ververs de spons elke dag met heet water en elke week met nieuwe lavendelolie.

Slakken

Zemelen en dan vooral roggezemelen hebben een magische aantrekkingskracht voor slakken. Zet ze als lokmiddel in de tuin, laat de slakken erop afkomen en verban ze dan uit de tuin. 

Mieren

Last van mieren? Zout schrikt ze erg af. Strooi daarom een lijntje of een cirkeltje zout op de toegangswegen van de mieren om ze van je huis weg te jagen.

Lieveheersbeestjes

Hoewel je lieveheersbeestjes makkelijk met de stofzuiger wegkrijgt, is het misschien wel beter om preventief te werk te gaan. Meng wat kamfer en menthol met een beetje water in een verstuiver. Sproei het middeltje vervolgens op plaatsen waar veel lieveheersbeestjes zitten. Zo verdrijf je de diertjes snel zonder ze te doden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!