Daarom blijft een sleutel op je arm plakken na een coronavaccin

maandag 14 juni 2021 - 08:15
Dennis van den Buijs
Sleutel kleeft op de huid
Foto: vrtnws
Nee, je wordt niet magnetisch van een coronavaccin. Toch duiken er al een tijdje filmpjes op van sleutels die op een arm blijven plakken na een coronaprik. Hoe komt dat? Pierre Van Damme van de Taskforce Vaccinatie legt het uit op "Start Je Dag".

"Onderzoekers van de Universiteit van Namen hebben het magnetisch veld bestudeerd vóór en na een vaccinatie. Daaruit blijkt duidelijk dat er geen magnetisch veld ontstaat na een coronaprik", zegt vaccinoloog Pierre Van Damme in "Start Je Dag". Toch duiken er al een tijdje filmpjes op van mensen die een sleutel op hun arm kunnen laten kleven op de plek waar ze een injectie kregen. Volgens complottheorieën zouden er stiekem magnetische chips met 5G in ons lichaam gespoten worden. Complete nonsens en fake news natuurlijk. Maar wat is er dan wel aan de hand?

De sleutel blijft op je arm hangen door een vetlaagje talg op je huid

Pierre Van Damme

Talg op je arm

"Wat je op die beelden ziet is adhesie, de aantrekkingskracht tussen twee verschillende moleculen. Bij sommige mensen gaat de huid na een prik meer talg produceren, een natuurlijk vetlaagje. Daardoor blijft die sleutel op je huid kleven. Dat lukt ook met andere zaken die niet van metaal zijn: een medisch gaasje bijvoorbeeld." Niet iedereen zal het plakkerige effect merken na een coronaprik. "Studies tonen aan dat het maar bij een deel van de mensen voorkomt na een vaccinatie. Langs de andere zijn er ook mensen bij wie er van nature meer talg op de huid aanwezig is", zegt Van Damme.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!