Futsal Devils beginnen EK-voorronde in Herentals met zege tegen Armenië

donderdag 30 januari 2020 - 07:03
Dylan Van Rooy
Foto: Sportpix
De nationale zaalvoetballers zijn prima begonnen aan de EK-voorronde in het Sportcentrum Sport Vlaanderen in Herentals. Armenië ging met 5-2 voor de bijl. Vandaag spelen de Belgen tegen Schotland, zaterdag tegen Montenegro..

De Futsal Red Devils beginnen hun zoektocht naar een EK-ticket in het Sportcentrum Sport Vlaanderen te Herentals. Daar organiseert de KBVB van 29 januari tot 1 februari een eerste kwalificatietoernooi. Ze nemen het op tegen Armenië, Schotland en Montenegro. De eerste match tegen Armenië werd vlot gewonnen met 5-2.

"Niveau futsal stijgt"

België was in het verleden één van de pioniers in de grote toernooien in het zaalvoetbal, dus de verwachtingen zijn hoog. "Maar het niveau van de andere landen is de laatste jaren sterk gestegen", zegt onze bondscoach, Karim Bachar. "België behoorde de laatste jaren tussen de top en de subtop. Dat gat is stilletjes aan gedicht. Maar ook de andere landen die vroeger veel minder waren hebben nu flink geïnvesteerd in het futsal. Daardoor is het zelfs tegen kleine landen veel moeilijker om te winnen."

Vandaag spelen de Belgen tegen Schotland, zaterdag tegen Montenegro. Het EK futsal wordt over 2 jaar in Nederland gespeeld.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!