Nieuw restaurant in Mechelen: "Klanten kiezen zelf hoeveel ze betalen"

vrijdag 17 januari 2020 - 08:33
Dennis van den Buijs
Brasserie de 'Thien Gebhoden'
Het Anker
In Mechelen komt er dit najaar een restaurant waar je zelf kan kiezen hoeveel je betaalt. Het gaat om een initiatief van bierbrouwerij 'Het Anker' bekend van de Gouden Carolus. "Het is een discrete manier om mensen die het moeilijk hebben ook een fijne avond op restaurant te geven", zegt Charles Leclef van 'Het Anker' op Radio 2 Antwerpen.
"Ook wie het moeilijk heeft verdient een mooie avond op restaurant"
Luister hier naar het gesprek met Charles Leclef in 'Start Je Dag'

Zelf kiezen hoeveel je op restaurant betaalt voor je lunch of diner. Het lijkt te mooi om waar te zijn maar binnenkort kan het in Mechelen. "We willen laten zien dat een restaurant ook een belangrijke sociale dimensie kan hebben", zegt Charles Leclef van brouwerij 'Het Anker' bekend van het bier Gouden Carolus. Vanaf dit najaar plant de brouwerij grote veranderingen in haar brasserie 'De Thien Gheboden' onder de Sint-Romboutstoren. 

"Wie het goed heeft zal hopelijk wat meer voor zijn menu betalen. Wie het financieel moeilijker heeft, betaalt wat hij kan. Hoeveel dat is, mag de klant helemaal zelf bepalen. We willen vooral dat iedereen een fijne restaurantervaring heeft zonder zich gestigmatiseerd te voelen", zegt Leclef in 'Start Je Dag'. "Iedereen in de zaal is gelijk. Niemand moet bij wijze van spreken zijn pasje tonen of langs een liefdadigheidsorganisatie passeren." 

Gratis bier?

Is het wel haalbaar om een restaurant uit te baten zonder te weten hoeveel geld er binnenkomt? "We doen dit omdat dit project ons na aan het hart ligt en niet voor de pure winst", benadrukt Charles Leclef. "De economie moet in dienst staan van de mensen en niet omgekeerd. We hopen de kosten te kunnen dekken met wat de mensen geven. Voldoende is ook een mooi woord en dat vergeten veel ondernemers tegenwoordig."

Wie hoopt op een gratis Mechels biertje van 'het Anker' is er ook aan voor de moeite. "Er zijn strenge regels over het schenken van alcohol. Je zal in onze nieuwe brasserie dus altijd moeten betalen voor je Gouden Carolus", besluit Leclef op Radio 2 Antwerpen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!