Verbodsborden moeten zware vrachtwagens weren uit Hoogstraten

vrijdag 13 december 2019 - 14:31
Elisabeth De Weerdt
Vrachtwagens in een dorpskern
Foto: Belga
Na het vreselijk ongeluk in Aalst deze week, waar een jongetje van 11 werd doodgereden door een vrachtwagen, staan vrachtwagens in de dorpscentra opnieuw ter discussie. Ook de stad Hoogstraten wil hier iets aan doen. Ze hebben nu een nieuw plan van aanpak.

Hoogstraten wil al langer iets doen om vrachtwagens uit de dorpskernen te weren. Voorlopig lukte dat nog niet: zo wilde het bestuur van de stad aan de hand van slimme camera's zien of de vrachtwagenchauffeurs effectief kwamen laden of lossen, of dat ze enkel door de stad reden omdat ze niet wilden omrijden via de E19. Het probleem is dat ze dat systeem niet op punt kregen. Daarom gaat de stad nu borden zetten met een verbod voor zware vrachtwagens. "Ik geloof in deze nieuwe manier van aanpak", vertelt burgemeester Marc Van Aperen. "De vrachtwagens gaan gecontroleerd worden en de mensen zullen zien dat er meer politie op straat is."

"Neem de snelweg!"

De stad wil chauffeurs die in Hoogstraten zelf wonen sensibiliseren. "Als je van het zuiden naar het noorden van Hoogstraten moet rijden, ga je best niet door de drie dorpskernen maar neem je de snelweg." Intussen wordt er een studiebureau ingeschakeld dat een meer efficiënte oplossing moet uitwerken om vrachtwagens die toch door Hoogstraten rijden te kunnen controleren. Het nieuwe systeem zou minder personeel vragen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!