Wielertoerist met een bierbuik? Dit is de oplossing!

donderdag 16 januari 2020 - 08:10
Dennis van den Buijs
Corpulente fietser
Getty Images
In Kalmthout starten deze week bijzondere lessen voor 60-plussers die graag fietsen. Het gaat om een initiatief van het team dat de 82-jarige Herman De Ridder begeleidde naar een Belgisch uurrecord op de piste. "In onze lessen willen we het hele lichaam van wielertoeristen versterken. Op die manier kan je gezonder ouder worden", zegt initiatiefnemer Timothy Vangheel op Radio 2 Antwerpen.

"Iedereen kent wel een wielertoerist met een bierbuikje", zegt Timothy Vangheel in 'Start Je Dag'. "Dat willen we veranderen met onze gratis lessenreeks voor wielertoeristen boven de zestig. Want wie regelmatig fietst, traint zijn benen maar het is veel gezonder om je hele lichaam te versterken." Timothy maakte deel uit van het begeleidingsteam 'Super Herman' rond de 82-jarige Kalmthoutenaar Herman De Ridder die het Belgisch uurrecord verpulverde. Die prestatie leverde de inspiratie voor deze lessen.

Topfit op 82

"Herman vertelde ons dat hij pas na zijn zestigste is beginnen sporten. Meer bepaald fietsen maar daarnaast heeft Herman op eigen houtje zijn volledige lichaam getraind. Hij is als 82-jarige nog topfit en dat heeft ons aan het denken gezet", zegt Timothy Vangheel. "Je bent nooit te oud om gezonder te worden. Met onze algemene trainingen willen we zestigplussers een lichaam in balans geven. Denk aan krachttrainingen en andere fitness- en stabilisatie-oefeningen. Gedaan dus met dat bierbuikje." De gratis lessen gaan door in de gemeentelijke sporthal van Kalmthout en zijn populair. "De drie geplande momenten zijn al helemaal volzet. Herman was trouwens de eerste om zich in te schrijven", lacht Timothy. "Er is grote interesse dus misschien komen er nog extra lessen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!