Wimmeke Punk: "Ik zet mijn haar nog altijd recht met Sunlightzeep"

woensdag 15 januari 2020 - 08:01
Dennis van den Buijs
Wimmeke Punk
Radio 2
Tot op welke leeftijd kan je een punker blijven? Die vraag stelt zich na de doortocht van de Canadese punkrockers van Sum 41 in de Antwerpse Lotto Arena. De jonge snaken met hun piekjes van weleer zijn stilaan rijpe veertigers. "Ik koop intussen gewone kleren en bleek mijn haar niet meer af", zegt dé Vlaamse punkheld Wimmeke Punk op Radio 2 Antwerpen.

"Ik blijf een punker in hart en nieren. Dat is een gevoel dat nooit verdwijnt. Maar mijn uiterlijk is geleidelijk aan toch 'gewoner' geworden", zegt Wimmeke Punk in 'Start Je Dag'. De Lierse leadzanger van The Wolf Banes is intussen een kranige vijftiger en dat merk je. "Ik koop mijn kleren nu in normale kledingzaken zoals iedereen. Vroeger scheurde ik hemden en broeken kapot en ging ik enkel naar kringwinkels. Dat had één groot nadeel. Ik ben geen struise kerel dus wat ik kocht was dan ook meestal te groot", lacht Wimmeke Punk. "Ik ben blij dat ik eindelijk kleren draag die passen. En ik moet toegeven: die veranderingen in mijn look hadden vaak te maken met een vrouw in mijn leven. Die durven al eens ingrijpen."

Haar omhoog met 'Sunlightzeep'

Het kapsel van Wimmeke Punk is sinds de jaren tachtig ook veranderd. "Ik ben al een paar jaar gestopt met het bleken en ontkleuren van mijn haar. Dat werd te pijnlijk. Gelukkig ben ik intussen van nature grijs aan het worden. Eén ding doe ik nog altijd. Mijn haar rechtzetten met lak en Sunlightzeep." Een ander merk wil Wimmeke Punk niet. "Ik heb het ooit met 'appeltjeszeep' geprobeerd, maar toen mocht ik in veel cafés niet meer binnen", besluit de eeuwige punker uit Lier. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!