Wist je dat jouw aubergine naar Radio 2 luistert?

woensdag 26 mei 2021 - 08:08
Dennis van den Buijs
Aubergines in de serre van Jan Heulens
Belorta
Jan Heulens uit Vremde is de grootste aubergineteler van het land. Vanmorgen verklapte hij het geheim achter zijn smakelijke groentes: "Radio 2 staat op in onze serres. Dankzij jullie muziek en programma's groeien de aubergines fantastisch goed", zegt Jan in Start Je Dag.

In Vremde kweekt Jan Heulens sinds 1993 aubergines. Intussen is hij de grootste teler van het land. "Begin jaren 90 kende niemand de groente. Mijn ouders zijn met aubergines begonnen omdat ze de tomatenteelt beu waren. Intussen heb ik ruim 7,5 hectares serres. Goed voor 4 miljoen kilo aubergines per jaar. Twintig procent is voor de Belgische markt, de rest voeren we uit", vertelt Jan in Start Je Dag. "Sinds corona is de vraag nog toegenomen. Mensen koken vaker thuis en kopen meer aubergines."

Radio 2 in de serre

Jan verklapte aan Dennis ook het geheim achter zijn lekkere groentes. "In de serres knalt Radio 2 uit de boxen. Je kan dus wel stellen dat ze dankzij jullie zo goed groeien en goed smaken", lacht hij. Denk daar maar eens aan als je een aubergine op de barbecue grillt of in een moussaka draait!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!