Zanger Louis Neefs krijgt eigen straat in Mechelen

maandag 21 oktober 2019 - 19:36
Anneke Hermans
Louis Neefs tijdens zijn deelname aan Eurosong
Foto: VRT
Zanger Louis Neefs, die bijna 40 jaar geleden overleed bij een auto-ongeluk op Kerstdag, krijgt een eigen straat in Mechelen. Zijn zus Connie Neefs vindt dat fantastisch nieuws: “Ik ben zeer blij. Mijn broer hield heel erg van geschiedenis. Door zijn muziek is hij zelf geschiedenis geworden. Dat hij nu een straat in Mechelen naar hem vernoemd krijgt, is daar een bewijs van.”

Louis Neefs krijgt zijn eigen straat op de Komet-site. Dat is een voormalig bedrijventerrein aan de Vaart waar nu een nieuwe woonwijk gebouwd wordt. Het zal een straat zijn tussen de Koningin Astridlaan en Auwegemvaart. “Ik weet niet welke straat het is, maar ik heb al wel gehoord dat het een lange straat gaat zijn”, lacht Connie. “Ik ben in elk geval heel benieuwd.”

Mechelen op de kaart gezet

Het is niet de eerste keer dat er een straat naar de Kempische zanger vernoemd wordt. In zijn geboortedorp in Gierle, bij Lille, is er al een Louis Neefs-straat. Die kwam er in 2007 om zijn 70ste verjaardag te herdenken. Dat er nu ook eentje in Mechelen komt, is geen verrassing, zegt Connie Neefs: “Mijn broer is hier komen wonen toen hij zijn echtgenote, Liliane, leerde kennen. Hij was ook politiek actief bij CVP, het huidige CD&V. Als gemeenteraadslid heeft hij er voor gezorgd dat een bomenrij aan de vaart kon blijven staan. Mijn broer was graag gezien. Hij praatte graag met mensen. Dat was zijn Kempische aard en die heeft hij naar Mechelen geïmporteerd. Met zijn muziek is hij verder uitgeweken en zo heeft hij Mechelen op de kaart gezet.”  

Connie Neefs is trots dat er nog een straat naar haar broer vernoemd wordt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!