40 jaar geleden overleed Louis Neefs in een tragisch auto-ongeluk

maandag 4 januari 2021 - 13:00
Louis Neefs
VRT
Op kerstdag 1980 stond niet alleen de sterre, maar ook de wereld stil. Louis Neefs overleed op 43-jarige leeftijd in een auto-ongeval in Lier.

Susa Nina

Kerstdag, 25 mei 1980. De radio draaide 'Susa Nina', het kerstliedje dat Louis Neefs een paar dagen eerder had opgenomen. In het nieuws op de radio vertelde een journalist dat Louis overleden was aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Louis, zijn vrouw Liliane Van Asbroeck en zoon Günther waren op weg naar hun huis in Mechelen toen ze op de ring van Lier werden aangereden. Louis was op slag dood. Liliane overleed op weg naar het ziekenhuis en Günther was zwaar gewond. Louis was 43 jaar.
Om deze gebeurtenis te herdenken, brachten Connie Neefs en haar dochter Hannelore in december 2020 een nieuwe versie van 'Susa Nina' uit.

Ludwig

De oudste zoon Ludwig was op het ogenblik van het ongeluk niet in het land. Hij was op skivakantie in Frankrijk. Connie, de zus van Louis, ontfermde zich achteraf over de opvoeding van Günther en Ludwig.

Louis Neefsstraat

20 jaar later kreeg Louis Neefs in 1980 een hommage in een nokvol Sportpaleis. Onder meer Paul Michiels, Toots Thielemans, René Froger, Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Stef Bos, Connie en Günther Neefs zongen liedjes van de zanger met de warme baritonstem.
In 2007 zou Louis zeventig geworden zijn. In zijn geboortedorp Gierle kreeg hij een monument in de vorm van een borstbeeld. Er werd ook een straat naar hem genoemd. Het plan bestaat om binnenkort in Mechelen ook een Louis Neefsstraat te onthullen.

De Eregalerij

In 2006 kreeg Louis Neefs postuum de award 'Onvergetelijk' in De Eregalerij van Radio 2.
In 2010 en 2017 werden respectievelijk de liedjes 'Jennifer Jennings' en 'Wat een leven' eveneens opgenomen in De Eregalerij.

Meer over Louis Neefs lees je op Vivavlaanderen.be
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!