Admiral Freebee over zijn idool Van Morrison: "Ik droom ervan om ooit zo'n klassiekers te kunnen schrijven"

maandag 7 december 2020 - 15:00
Admiral Freebee
Radio 2
Admiral Freebee is Tom Van Laere. Zijn idool Van Morrison heeft heel zijn leven al beïnvloed. "Zijn gitaarspel en eenvoudige en gevoelige teksten hebben mij altijd geboeid."

Admiral Freebee over Van Morrison

Een dankbaar gebed

"'Have I told you lately that I love you' is één van zijn gekendste nummers, die je als fan niet meteen zou kiezen. Maar ik vind het een straf liedje. Ik droom ervan om ook ooit zo'n klassiek nummer te schrijven. Van Morrison schreef het liedje toen hij heel gelovig was. Het is in feite ook een liefdeslied voor God. Het is een dankbaar gebed."

"'In the garden' zingt Van Morrison over een herfstdag, die hij als kind met zijn ouders beleefd heeft en waarbij hij naar het water kijkt. Je voelt deze gebeurtenis als je naar het nummer luistert. In 'So quiet in here' herken je de huidige Van Morrison. Ik speelde het liedje op mijn akoestische gitaar bij mijn eerste groepjes. De akkoorden van dit liedje heb ik later ook veel gebruikt."

Liefde voor alcohol

"Als een optreden van Admiral Freebee niet goed lukt, begin ik het riff van 'Contacting my angel' te spelen. Dat is het signaal om met de groep even te jammen, want onze drummer vindt dat ook heel goed."

"Ik weet niet goed waarover het liedje 'Queen of the slipstream' gaat. Het zou een eenvoudige romantische ballade kunnen zijn. Het zou ook kunnen gaan over het gebruik van alcohol, waarop hij een tijdje verliefd is geweest. Het is zo mysterieus dat ik het gewoon goed vind."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!