Alex Callier over het songfestival: "Het heeft 10 jaar van m'n leven gekost"

zaterdag 6 maart 2021 - 11:44
Hooverphonic
Deze week stelde Hooverphonic de inzending voor het Eurovisiesongfestival voor aan het grote publiek: 'The Wrong Place'. In 'Wat een week' reageerde Alex Callier op de vele reacties. "Belgen kunnen niet stemmen voor ons", zegt hij. "Maar het is altijd wel tof als het hier ook een hit wordt."

Bij de song hoort een opvallende clip. Heel theatraal en duister, met een moordlustige Geike. Of de act op het songfestival ook in de stijl van de clip zal zijn? 
"Wij hebben met de VRT onderhandeld over een guillotine, maar dat vonden ze te verregaand", lacht Alex. Iets meer details vertellen mag en wil hij nog niet: "
Als ik dat doe word ik persoonlijk onthoofd door het hoofd van Eén."

De clip is ondertussen ruim 300.000 keer bekeken op Youtube. Daar krijgt de groep ook veel reacties uit het buitenland. Die zijn overwegend positief.
Iemand reageert: "A small country with big talent" en ook nog: "
This is way better than last year."

Ik heb geleerd om rustig te blijven

Alex Callier

"Ik volg de reacties niet zo, maar Raymond wel", vertelt Alex. "Dus die geeft me dan updates."

In België zijn de reacties meer verdeeld. "In dit geval, als het de wedstrijd aangaat, vind ik de buitenlandse reacties wel het belangrijkst. Belgen kunnen niet stemmen voor ons. Los daarvan ben ik wel blij als Belgen het ook tof vinden. Ik woon hier wel, ik luister hier naar de radio. Dus is het altijd wel tof als het hier ook een hit wordt."

"Vorig jaar is 'Release me' heel slecht ontvangen in Vlaanderen. Dat was wereldwijd niet zo, in Nederland was men bijvoorbeeld heel positief. We waren ook 2e bij de publieksjury van het online festival. Dus ik heb geleerd om er rustig onder te blijven, en me goed voor te bereiden en te hopen dat we goed 'performen' in Rotterdam."

Van Bart Peeters, die ook te gast was in de uitzending, krijgen ze alvast 'Douze points'. "Daar ben ik heel 'happy' mee", reageert Alex.

Quarantaine

Begin mei vertrekt de band naar Rotterdam, en dan moeten ze 14 dagen in quarantaine verblijven voor het songfestival begint.
"We gaan veel in ons hotel zitten, maar ik pak een laptop en twee speakers mee en maak op 2 weken tijd een Tribute to The Pet Shop Boys. En dan breng ik dat uit na het songfestival", lacht Alex.


"Lekker eten is belangrijk! We hebben ons hotel daar speciaal voor uitgekozen", verheugt Alex zich al. "In Nederland kan je soms best ok eten. Vooral Indonesisch is super lekker daar."

Lekker eten is belangrijk! We hebben ons hotel daar speciaal voor uitgekozen

Alex Callier

Alex zal eerlijk gezegd opgelucht zijn als alles achter de rug zal zijn. "Het heeft 10 jaar van mijn leven gekost. Die nummers schrijven, de selectie van de nummers, ... Ik had het niet verwacht, maar het is heel intens. Het is zoals Bart Peeters zegt een staatsaangelegenheid", zegt Alex. "Je staat precies op de barricades voor je land."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!