Angelo Dorny: “Plukbloemen zijn dé nieuwe trend in bloemenland”

zaterdag 1 mei 2021 - 16:15
Onze studio stond tijdens de Radio 2 Tuindag vol met veldboeketten. Niet toevallig, want plukbloemen zijn weer helemaal hip! Tuinspecialist Angelo Dorny legt uit wat de voordelen zijn van zo'n veldboeket.

“Je ziet veldboeketjes meer en meer, plukbloemen zijn echt de nieuwe trend in bloemenland. Boeketten hoeven tegenwoordig niet meer zo strak te zijn. En het heeft alleen maar voordelen: je kan de bloemen zelf zaaien in een grote of een kleine tuin. Je pitst ze uit, zet ze binnen in een vaas, en daarna groeien ze gewoon opnieuw. Je hebt altijd bloemen binnen handbereik dus!"

“Plukbloemen zijn vaak éénjarige snijbloemen, maar je krijgt er een hele zomer lang onafgebroken bloemen voor. Belangrijk is wel dat je de uitgebloeide bloemen weg moet nemen. Zo komt er plaats op de plant voor nieuwe bloemen. Als je de bloemen in een vaas zet, moet je wel zorg dragen voor het water. Het beste is om het water regelmatig te verversen. Ook een lepeltje suiker in je water doen kan helpen!”

Bovendien kan je nu nog perfect plukbloemen zaaien in de tuin. "Mei is de ideale maand om bloemen in je tuin te zaaien of planten. Wacht wel tot na de ijsheiligen op 15 mei", tipt Angelo.

Je kan perfect een boeketje bloemen plukken in de tuin. De plant ziet er niet van af en vormt zelf nieuwe bloemen.

Angelo Dorny

Ranonkels, dahlias en pastelkleuren

Kan je nog wat bloemeninspiratie gebruiken? “Ranonkels zijn helemaal hip. Maar ook de dahlia is weer helemaal terug! Vroeger was het een ouderwetse plant, maar nu zijn ze weer helemaal trendy. De kleuren van de dahlia zijn tegenwoordig ook minder fel. Pastelkleuren zijn de must-have dit jaar."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!