Bankensector lanceert e-mailadres voor coronavragen

maandag 16 maart 2020 - 08:03
Welke invloed heeft het coronavirus op ons geld? Veel mensen zitten met vragen over hun geld. Daarom lanceert bankenfederatie Febelfin een e-mailadres: corona@febelfin.be. Daar kan je terecht met al je vragen. Dat vertelt woordvoerster Isabelle Marchand bij De Inspecteur.

Uitzonderlijke situatie

De coronacrisis heeft ook veel gevolgen voor de financiële sector. Moeten we ons zorgen maken over ons spaargeld? Heeft het op dit moment nog zin om te beleggen?  En wat met bedrijven die tijdelijk moeten sluiten? Om op al deze vragen een duidelijk antwoord te kunnen geven, lanceert Febelfin een speciaal contactpunt. "Zowel bedrijven als particulieren kunnen vragen stellen via het e-mailadres corona@febelfin.be", zegt Isabelle Marchand van bankenfederatie Febelfin.

"Bedrijven kunnen daar vragen stellen over steunmaatregelen die de overheid neemt tijdens de coronacrisis en ook maatregelen die de banken kunnen nemen." Maar ook particulieren kunnen vragen stellen aan het contactpunt. "Alle vragen zijn welkom. We willen bedrijven en consumenten helpen om deze uitzonderlijke en ook moeilijke periode te overbruggen."

De bankenfederatie beseft dat het om een bijzondere situatie gaan en dat veel ondernemingen en particulieren misschien terugbetalingsmoeilijkheden zullen hebben. Daarom willen ze nu reageren. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!