Bart Herman over zijn idool Kris Kristofferson: "Hij slaagt er altijd in om de liefde mooi te vinden, zelfs als het slecht afloopt"

maandag 14 december 2020 - 13:01
Bart Herman
Radio 2
Kris Kristofferson is een acteur en een singer-songwriter. Hij schreef wereldhits, die eerder bekend werden door andere artiesten en niet door hemzelf. Voor Bart Herman schreef Kris de mooiste liedjes die er zijn.

Onsterfelijk door Janis Joplin

Bart Herman: "'Me and Bobby McGee' is één van de bekendste liedjes van Kris Kristofferson, maar vooral onsterfelijk door de vertolking van Janis Joplin. Het werd voor haar een postume wereldhit. Het is één van de mooiste roadsongs die er bestaan. 
'Help me make trough the night' is waarschijnlijk meer dan 50 keer gecoverd door andere artiesten. Het liedje is het verhaal van een singer-songwriter die in Nashville komt wonen, die niet aan de bak komt, die geen geld heeft en die het helemaal niet meer ziet zitten. Hij zoekt troost bij de enige vrouw die hij tegenkomt. Als je naar het liedje luistert, moet dat een prachtig moment geweest zijn."

Louis Neefs

Bart Herman: "Het nummer 'Sunday morning coming down' is bij ons bekend geworden door de versie van Louis Neefs. Hij vertaalde het liedje in 'Zondagmiddag Liliane'. Het origineel gaat over een singer-songwriter die op zondagmorgen wakker wordt en denkt aan de black-out die hij nog heeft van de vorige nacht met veel drank en de betere rookwaren. Kortom, het leven van een singer-songwriter. 
Het liedje 'For the good times' is ook een wereldhit geworden onder andere door de cover van Elvis Presley. De melodie en de tekst zijn fenomenaal mooi. Kris Kristofferson slaagt er altijd in om de liefde mooi te vinden, zelfs als het slecht afloopt. Als je op dit afscheidsliedje danst met het meisje waarmee je het af gemaakt hebt, dan is het aan het eind van de dans terug aan.
Het leven van Kris Kristofferson was gebaseerd op sex, drugs en rock 'n roll. Op een bepaald moment heeft hij de bliksem gezien. Hij is in een kerk binnen gegaan en is op slag bekeerd. Daarover gaat het religieuze liedje 'Why me lord'. Of je nu gelovig bent of niet, je bent bekeerd als je dit nummer hoort."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!