Billie Eilish zingt het liedje voor de nieuwe James Bond-film en nog 6 wetenswaardigheden

vrijdag 24 september 2021 - 07:00
Billie Eilish
Getty Images
De populaire Billie Eilish is de jongste artieste die een liedje voor James Bond zingt.

No time to die

In oktober kunnen we naar de bioscoop voor de 25ste James Bond-film 'No time to die'. De componist Hans Zimmer, bekend van Pearl Harbor, The Lion King en Gladiator, werd gevraagd om de filmmuziek te schrijven. De jongste dagen werd er druk gespeculeerd wie het titellied mocht vertolken.
Het werd niet Beyoncé, maar wel Billie Eilish, de revelatie van 2019. Deze achttienjarige Eilish wordt hiermee de jongste artiest ooit die een Bond-nummer zong.

John Barry

De bekendste melodie die in alle James Bond-films verwerkt wordt, komt uit de pen van John Barry. Het bekende 'James Bond theme' werd voor het eerst gebruikt in de film 'Dr. No' uit 1962 met Sean Connery. De melodie is gebaseerd op het liedje 'Good sign bad sign' uit de musical 'A house for Mr Biswas'.

Shirley Bassey

De titelliedjes van de James Bond-films werden/worden steeds vertolkt door artiesten die op dat moment populair zijn. Shirley Bassey kreeg de eer om 3 keer haar keel open te zetten voor 'Goldfinger', 'Diamonds are forever' en 'Moonraker'. Voor het laatste liedje was 'Dame' Shirley Bassey in feite de derde keuze. Eerst werd Kate Bush gevraagd om een liedje te schrijven en te zingen. Maar ze weigerde. Toen John Barry het dan maar zelf componeerde, dacht hij aan Johnny Mathis als zanger. Toen hij ook dit liedje niet zag zitten, kwamen ze terug bij Bassey terecht. Maar haar was het altijd prijs.

Madonna

In 2002 kwam Madonna in aanmerking voor het liedje 'Die another day'. Het werd een grote hit ondanks de kritiek. Haar collega Elton John noemde het slechtste James Bond-liedje ooit. Omwille van zijn uitlating heeft Madonna haar uitnodiging voor de Golden Globe Awards naar de organisatoren terug gestuurd. Want ze werd geacht om in de zaal naast Elton John te zitten. Madonna kreeg in deze film ook een klein rolletje als schermlerares.

Adele

De eerste keer dat een James Bond-liedje een Oscar won, was met 'Skyfall' van Adele in 2012. Voor de videoclip werden uitsluitend beelden uit de film gebruikt. Adele was toen hoogzwanger en kon elk moment bevallen. 

Carly Simon

In 1977 zong Carly Simon het eerste liedje met een andere titel dan die van de James Bond-film 'The spy who loved me'. Het nummer 'Nobody does it better' was aanvankelijk zelfs niet voor James Bond geschreven, maar de filmproducers vonden het een geweldig liedje.
Aanvankelijk werd eerst Dusty Springfield gevraagd om deze song te vertolken. Omwille van haar geestelijke gezondheid werd Carly Simon als alternatief aangeduid.

A-Ha

De laatste keer dat John Barry actief meewerkte aan een Bond-liedje was in 1987 met het nummer 'The living daylights'. De samenwerking met de Noorse groep A-Ha verliep allesbehalve vlot. Barry noemde de groepsleden zelfs in een kranteninterview 'Hitlerjugend'. Twee jaar eerder had de groep Duran Duran een gelijkaardige ervaring én aanvaring met John Barry toen ze het liedje 'A view to a kill' opnamen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!