Bram Vuylsteker komt niet snel terug uit Australië: "Voor een enkele vlucht naar huis betaal je ongeveer 6.000 euro"

dinsdag 24 maart 2020 - 18:45
De meest gehoorde boodschap de voorbije dagen is ongetwijfeld "blijf in uw kot!". Maar wat als je niet in je kot geraakt? Heel wat luisteraars proberen Buitenlandse Zaken te bereiken, maar dat is niet zo gemakkelijk. Toch dringt de tijd.

Workaway in Australië

Bram Vuylsteker (28) trok met mooie vooruitzichten naar het buitenland. “Begin januari kwam ik toe in Australië. Ik was van plan om een jaar lang te werken en te wonen in Melbourne, Australië. Daar steekt corona nu een stokje voor.

In Australië zijn ze erg laat met de maatregelen, vertelt Bram: “Vorige week pas merkte je verandering in het dagelijkse leven. Elke dag kwamen er tientallen besmettingen bij en het leek alsof de overheid niks deed. Ze waren vooral bezig met de economie. Alle cafés en restaurants bleven open. Al was er wel twee weken geleden geen toiletpapier meer in de supermarkten. Sinds deze week werken al meer mensen thuis, mogen niet-Australiërs het land niet in, mensen worden verzocht binnen te blijven en alle niet-essentiële winkels sluiten.”

Feestjes 

“Toch heb ik het gevoel dat de lokale bevolking niet op de hoogte is", vreest Bram. "Australiërs denken blijkbaar dat ze minder kans hebben om besmet te worden dan de rest van de wereld. Ze trekken het zich hier niet aan. Iedereen gaat hier nog naar feestjes en er worden zelfs vrijgezellenavonden, verjaardagsfeestjes, enz. georganiseerd. We zijn dan ook in een week tijd van een kleine honderd gevallen naar tweeduizend gegaan.”

“Ik denk dat het ergste nog moet komen. Nu pas gaat alles dicht. En sowieso zullen die samenkomsten zich nog wreken in de cijfers de komende dagen of weken. Ik voorspel dat Australië misschien zelfs één van de meest getroffen landen wordt”, concludeert Bram.

 

6.000 euro per vlucht

Bram komt de volgende weken waarschijnlijk niet naar huis, vertelt hij: “Ergens wil ik wel naar huis, omdat ik bang ben nu geen werk te vinden en mijn geld verkwist door hier te blijven. Maar ergens wil ik niet terug, omdat ik niet weet wat ik in België in quarantaine ga doen. Hier kan ik misschien nog een boerderij vinden om weg van de stad even onder te duiken en geld te verdienen.”
 

 “Ik heb prijzen opgezocht van vluchten naar Brussel. Die waren twee dagen geleden ongeveer 400 euro en zijn nu minimum 1.200 euro. Qatar Airways blijft als een van de enige vliegen, maar daar betaal je voor een vlucht de komende week ongeveer 6.000 euro enkel. Het ziet ernaar uit dat ik nog even in Australië blijf.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!