Bruce Springsteen brengt ode van 8 minuten aan George Floyd: "Dat is precies hoelang het duurde voor George Floyd stierf"

donderdag 4 juni 2020 - 14:27
Bruce Springsteen
Kevin Mazur
Bruce Springsteen sprak in zijn eigen radioprogramma vol emotie over de dood op George Floyd op 25 mei.

American Skin (41 Shots)

De zanger en muzikant Bruce Springsteen heeft een eigen radioprogramma 'Bruce’s E Street Radio' op de Amerikaanse zender SiriusXM. Naar aanleiding van het overlijden in Minneapolis van George Floyd door een politieagent die op zijn nek knielde, opende The Boss zijn radioshow met het liedje 'American Skin (41 Shots)'. Springsteen schreef het liedje een jaar na de moord op de Guinese immigrant Amadou Diallo in 1999. De ongewapende Amadou werd toen doodgeschoten door vier politiemannen in New York.

8 minuten

Het liedje 'American Skin (41 Shots)' duurt ongeveer 8 minuten. Zolang zat de politieagent met zijn knie op George Floyd op 25 mei. Bruce Springsteen: "Acht minuten. Dat is precies hoelang het voor George Floyd duurde om te sterven met de knie van een politieagent in zijn nek gedrukt. Dat is heel lang. Zolang heeft hij gesmeekt om hulp tot hij zei dat hij niet meer kon ademen. Toen had hij geen polsslag meer. Moge hij rusten in vrede."
 
 

Bruce Springsteen - American Skin (41 Shots)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!