Cathérine sorteert voor geleidehonden in Ternat: "35.000 kilogram dopjes in 24 uur"

zondag 22 december 2019 - 12:18
Het is al het zesde jaar op rij dat Ann een sorteermarathon van 24 uur voor plastic dopjes organiseert in Ternat. Vrijwilligers van alle leeftijden doen mee en steunen zo het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Cathérine neemt een kijkje bij het bedrijvige 'Ternat Dopt Mee'.

Al zes jaar op rij organiseert Ann een sorteermarathon van 24 uur in Ternat. Iedereen die wil, kan vrijwillig komen mee sorteren. "Sommige komen 24 uur lang mee sorteren, andere voor enkele uurtjes", zegt Ann van 'Ternat Dopt Mee'. En ze kunnen wel wat vrijwilligers gebruiken. Ze moeten namelijk 35.000 kilogram plastic dopjes sorteren. 

Het hele jaar door kunnen mensen dopjes verzamelen en deze afgeven in een inzamelpunt. Er zijn verschillende inzamelpunten in ons land. Die dopjes komen dan onder andere terecht in het sorteercentrum in Ternat. Het sorteren heeft niets te maken met kleur of grootte: "We komen in de sorteerzakken heel wat dingen tegen die er niet thuis horen. Denk maar aan kroonkurken, batterijen of inktpatronen."

Eens de dopjes gesorteerd zijn, worden ze verkocht aan een recyclagebedrijf. Zij maken daar onder andere paletten en paaltjes voor op straat mee. In ruil krijgt 'Ternat Dopt Mee' een bedrag van 27 cent per kilogram. "De mensen zullen denken: al dat werk voor zo weinig geld. Maar op het einde van de rit is er wel een mooi bedrag ingezameld."

De organisatie van Ternat Dopt Mee schenkt het eindbedrag aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!