Christel Van Dyck ontmoet Tourist LeMC : "De combinatie van twee tegenovergestelde werelden"

zaterdag 12 juni 2021 - 17:30
“Ik ben geen grote verteller “ zo zei hij de avond voordien aan tafel. “Ik heb ook geen echte grote verhale.“ Alsof hij zichzelf vooraf wou verontschuldigen. “Komt wel goed “, antwoordde ik. En zo was het ook.

Toegegeven, in het begin van het gesprek voelde hij zich precies  wat onwennig. Hij moest  wat op dreef komen maar eens hij opgewarmd was, liet hij zijn reserves varen. 

Want natuurlijk heeft hij verhalen te vertellen. Opgegroeid in De Seefhoek in Antwerpen, een zeer multiculturele buurt , waar hij zich als een vis in het water voelde en die hem gevormd heeft. Waar hij ook heeft kunnen zien en voelen wat armoede betekent om dan  te beseffen hoe dankbaar hij moet zijn om ’s avonds naar een comfortabel huis te kunnen vertrekken. 

Er is het boeiende verhaal van zijn opleiding als sociaal assistent. Een job die hij nog twee keer per week uitoefent. Een schril contrast met de glamour van een programma als 'The Voice', waarin hij jurylid was. 

En dat typeert hem wel. De combinatie van twee tegenovergestelde werelden. De straat versus de veiligheid van een thuis. De dagdagelijkse realiteit versus de glitter van de televisiewereld. Hij houdt daarvan en die tegenstellingen maken van hem ook de artiest die hij nu is. 

Dus natuurlijk kan hij verhalen vertellen. Alleen is grootspraak niet aan hem besteed. Hij klopt de dingen niet op. Integendeel, hij minimaliseert veel, zeker zichzelf,  en relativeert zowat alles. 

“Je kan ook iets kapot relativeren“ zei ik hem na afloop. “Je hebt gelijk“, antwoordde hij. “Misschien doe ik dat wel teveel.“ Een zeer nuchtere Tourist dus zondag in de Rotonde. Letterlijk, want hij drinkt geen druppel alcohol maar vooral ook figuurlijk. 

Liefs, Christel

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!