De favoriete 80's videoclips van Marcel Vanthilt: 'Headhunter' van Front 242

dinsdag 14 april 2020 - 09:04
Front 242
Tim Mosenfelder
In 1987 werd onze collega Marcel Vanthilt vj - of videojockey - bij de populaire muziekzender MTV. Hij praatte er videoclips aan elkaar in zijn eigen stijl. Hij zag dagelijks merkwaardige videoclips passeren die hem bijgebleven zijn. Dit is er eentje van!

Electronic Body Music

'Headhunter' is een liedje van Front 242, een groep die in 1981 in Aarschot werd opgericht.
Marcel Vanthilt: "De jaren 80 waren zeer goed voor de Belgische popmuziek met groepen als De Kreuners, Soulsister, TC Matic, Vaya Con Dios en Technotronic. Men vergeet vaak een heel belangrijke groep uit het Brusselse, namelijk Front 242. Zij waren de grondleggers van de Electronic Body Music, elektronische muziek waarop je kon dansen. Ze zijn wereldberoemd geworden en treden nog steeds op in de Verenigde Staten en Japan."

Anton Corbijn

Achter de camera van de videoclip van 'Headhunter' stond Anton Corbijn, de Nederlandse topfotograaf en regisseur van onder andere U2, Depeche Mode, Joy Division, Bob Dylan, Tom Waits, Coldplay, Golden Earring, enzovoort. De clip van 'Headhunter' werd gedraaid in Brussel. Je ziet er het Atomium, het Berlaymontgebouw en het Rijksadministratief Centrum in de Koningsstraat. 

Marcel Vanthilt: "De grap bij deze videoclip is dat Anton Corbijn de opdracht niet goed had begrepen. De groepsleden van Front 242 zijn Franstalige Brusselaars en toen ze Corbijn belden of hij een clip wou maken voor het nummer 'Headhunter' had hij 'Egg Hunter' (of 'Ei-jager') begrepen. In die clip lopen er mensen in beeld met grote witte eieren op hun hoofd, die voor de rest geen enkele betekenis hebben. De mannen van Front 242 vonden dit ook erg grappig en lieten Corbijn zijn ding maar doen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!