De favoriete 80's videoclips van Marcel Vanthilt: 'She drives me crazy' van Fine Young Cannibals

maandag 13 april 2020 - 18:00
Fine Young Cannibals
LGI Stock
In 1987 werd onze collega Marcel Vanthilt vj - of videojockey - bij de populaire muziekzender MTV. Hij praatte er videoclips aan elkaar in zijn eigen stijl. Hij zag dagelijks merkwaardige videoclips passeren die hem bijgebleven zijn. Dit is er eentje van!

She drives me crazy - Fine Young Cannibals

'She drives me crazy' is een liedje van de Britse groep Fine Young Cannibals uit 1989. Het nummer stond samen met die andere hit 'Good thing' op het album 'The raw and the cooked'. Hiervoor kregen ze een Brit Award, maar gaven deze terug omdat ze niet met de Britse Conservatieve Partij geassocieerd wilden worden.

"'She drives me crazy' is de grootste hit van Fine Young Cannibals. Daarmee stonden ze op 1 in de Verenigde Staten, Australië, Canada en Spanje. Volgens heel wat mensen is dit één van de beste liedjes van de jaren 80", legt Marcel Vanthilt uit.

Mimespeler

"De groep Fine Young Cannibals viel met dit liedje ook op met de videoclip. Daarvoor huurden ze de Franse choreograaf, danser, mimespeler en regisseur Philippe Decouflé in. Hij heeft ooit maar 2 videoclips gemaakt: 'She drives me crazy' van Fine Young Cannibals en 'True faith' van New Order.
In de videoclip van 'She drives me crazy' zie je allerlei fantastische mannetjes in kleurrijke funkykostuums die op een eigenaardige wijze vooruit en achteruit springen en heel leuk om vallen. Philippe is later gaan werken voor Cirque Du Soleil en dat merk je hier in deze videoclip al. Philippe Decouflé was geen kleine jongen, want hij was verantwoordelijk voor de choreografie voor de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen van 1992 in Albertville. Decouflé regisseerde eveneens de shows 'Iris' en 'Paramourramour' voor Cirque du Soleil."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!