De 'Grande dame van het Nederlandse chanson' Liesbeth List is overleden

vrijdag 27 maart 2020 - 10:36
Liesbeth List
De Nederlandse zangeres en actrice Liesbeth List is in haar woonplaats Soest overleden. Ze werd 78 jaar.

Op woensdag 25 maart overleed zangeres en actrice Liesbeth List in haar slaap. Ze werd 78 jaar. Vanwege de coronacrisis vindt de uitvaart in intieme kring plaats.

Grande Dame

Liesbeth List stond bekend als de Grande dame van het Nederlandse chanson. Op haar repertoire stonden klassiekers als 'Pastorale', 'Aan de andere kant van de heuvels', 'Kinderen een kwartje' en 'Heb het leven lief'.

Ramses Shaffy

In de jaren 60 werd Liesbeth List opgemerkt door Ramses Shaffy, die haar vroeg om met hem op te treden in het voorstelling 'Shaffy Chantant', wat een groot succes werd. De grootste hit die ze samen zongen was 'Pastorale', een liedje dat ook gecoverd werd door Nicole & Hugo

Jacques Brel

Liesbeth List zong ook nummers van Jacques Brel. Ze vertaalde liedjes van hem naar het Nederlands: 'Amsterdam', 'Brussel', 'Laat me niet alleen' en 'De oudjes'.

Piaf

In 1999 werd ze gevraagd om de titelrol te spelen in de musical 'Piaf'. Het werd een heel groot succes. Hiervoor werd ze in Nederland bekroond met een prestigieuze Johnny Kraaijkamp Musical Award.

Dementie

In 2012 maakte Liesbeth List bekend dat ze stopte met optreden, mede omdat ze leed aan een vorm van dementie. Haar jubileumtournee '40 jaar Liesbeth' was meteen haar afscheid. Op 30 januari 2013 gaf zij haar allerlaatste voorstelling in de Stadsschouwburg in Tilburg. 
Eind 2017 ging 'Liesbeth List, de musical' in première en daarna verscheen ook haar autobiografie 'Liesbeth List, De dochter van de vuurtorenwachter'.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!